Only for you- Csak Neked! Hogy a tinédzser kor szép emlékekkel maradjon meg! ;) Várlak!

Friss doboz
2011. 08. 16.
Cikk
2011. 08. 15.
Cikk
2011. 08. 13.
Cikk


Site sistereim.
Benézni KÖTELEZŐ!:)


 

 
 
 
Számláló
Indulás: 2007-02-01
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 


 

 

 

 

 

 

GASZTROsarok
GASZTROsarok : Remek reggelik

Remek reggelik

Sziszó  2011.08.01. 12:03

Remek reggelik
 
A reggeli általában úgy történik, hogy reggel felkelsz, gyorsan bedobsz valamit és már indulhat is a nap. Azt mondják a reggeli a nap legfontosabb étkezése, szóval, amikor több időd van reggel, miért nem készítesz valami laktatót? A következő két recept az én személyes kedvencem, nem azt mondom, hogy minden reggel ilyet egyetek, mert azért kalóriabomba, de néha-néha az emberlánya megérdemel egy kis kényeztetést. 
 

French-toast
 
Mi magyarok bundás kenyérnek hívjuk és sósan esszük, de rengeteg országban édesen készítik el és lekvárral illetve különféle szirupokkal és gyümölcsökkel fogyasztják.
 
Mi kell hozzá? (5-6 darab)
Előre szeletelt kenyér (az egyszerűség kedvéért)
2-3 tojás
másfél evőkanál tej
két csipet őrölt fahéj
egy csomag vaníliás cukor 
fél evőkanál cukor
olaj
 
Így készítsd!
1.) Önts olajat egy kisebb serpenyőbe, annyit, hogy a kenyérszeleteid magasságának maximum a feléig érjen. Közepes lángon melegítsd.
2.) Amíg az olaj melegszik, üsd fel a tojásokat egy mélytányérba és add hozzá a tejet, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a sima cukrot.
3.) Kicsit verd fel  egy villával (mintha rántottát készítenél).
4.) Vegyél elő egy vagy két szelet kenyeret, amennyi a serpenyőbe belefér, és fektesd bele az ízesített tojásunkba. Engedd, hogy kicsit átigya a kenyeret, majd emeld ki és tedd bele az olajba. 
5.) Ha aranysárgára, vagy barnásra sült (ahogy szereted) vedd ki és fektesd szalvétára, hogy beigya a zsírt. 
6.) Lekvárral, nutellával, porcukorral, csoki öntettel és egyéb finomságokkal fogyasztható. Van aki magában is szereti. :)
 
Pár tipp:
- Fontos, hogy az olaj meleg legyen és sercegjen, amikor beleteszed a kenyeret, különben nagyon megszívja magát olajjal.
- Szeletelt kenyér helyett használhatsz kalácsot is. Isteni.
- A tojásba tehetsz egy kis kakaóport is, érdemes kipróbálni.
 
 
Amerikai palacsinta
 
Igen ez az a vastag finomság, amit rengeteg hollywood-i filmben láthattál már. Gyorsabban kész van, mint a magyar palacsinta és kevesebb is kell belőle, mert egy darab is nagyon laktató.
 
Mi kell hozzá? (6-8 darab)
350 g finomliszt
3 kiskanál sütőpor
egy evőkanál cukor
egy csipet só
3 dl tej
1 tojás
3 evőkanál olvasztott vaj 
plusz vaj a kisütéshez
 
Így csináld!
1.) Egy nagy tálba tedd bele a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót, majd ezeket keverd össze és a közepébe csinálj egy bemélyedést.
2.) A mélyedésbe öntsd bele a tojást, a vajat és a tejet, majd az egészet jól keverd össze, amíg a massza be nem sűrűsödik.
3.) Az amerikai palacsintát vajban sütjük ki, így tegyél egy evőkanálnyi vajat egy serpenyőbe és közepes lángon melegítsd fel.
4.) Amikor megolvadt a vaj, a masszából vegyél ki egy merőkanálnyi részt és öntsd a serpenyő közepére, a massza magától kör alakúvá szétfolyik.
5.) Amikor buborékosodni kezd a teteje (megjelennek kis lyukacskák), fordítsd meg a palacsintát, és még egy percig barnítgasd.
6.) Vedd ki a palacsintát, tegyél még egy kis vajat a serpenyőbe és készítheted is a következőt.
 
Pár tipp:
- Gyümölcsökkel, lekvárral, nutellával, vagy akár cukorsziruppal és vajjal is tálalhatod.
- Fontos, hogy vajban süsd ki, és vajat tegyél a masszába, ettől is különleges íze lesz. Csinálhatod olajjal is, de akkor veszít a varázslatából.
 
 
Copyright (C) 2011 OnlyForYou

5 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2011.08.04. 13:54
Nikus

Hát, itthon volt étcsokoládé, letörtem egy sort belőle, aztán szépen feldaraboltam kisebbekre. Aztán hozzá adtam a tésztához, összekevertem. Valamint egy kis vanílliás cukrot is tettem bele a tésztába! Ki sütöttem és tállaltam is. :) Szóval nagyon kis egyszerűség, bele lehet tenni a tippek közé úgy vélem. :) Én két félét készítettem, egy simát és ezt. :)


2011.08.04 12:10
Sziszó

„ Nikus, úgy érted a palacsinta tésztába raktad az étcsokit? Hmm nem rossz, én biztos kipróbálom, ha legközelebb megjön a palacsintához a kedvem :) Én csokiöntetet készítek hozzá mindig, azzal is nagyon finom.

Idézet
2011.08.04. 12:10
Sziszó

Na majd akkor ha vége a diétának ;p


2011.08.03 11:08
Zyta

„ Mindkettő ínycsiklandóan hangzik, csak kár, hogy most diétázok. :D

Idézet
2011.08.04. 12:10
Sziszó

Nikus, úgy érted a palacsinta tésztába raktad az étcsokit? Hmm nem rossz, én biztos kipróbálom, ha legközelebb megjön a palacsintához a kedvem :) Én csokiöntetet készítek hozzá mindig, azzal is nagyon finom.

Idézet
2011.08.03. 11:08
Zyta

Mindkettő ínycsiklandóan hangzik, csak kár, hogy most diétázok. :D

Idézet
2011.08.02. 11:54
Nikus

Én ma próbáltam ki az amerikai palacsintát! Meg kell mondanom hogy tele laktam már 1db is. O.O De nekem nagyon ízlet, azt hiszem majd iskola kezdeténél mindig ilyet fogok majd reggelizni. :D Tudom, túlzás, de nem minden napra fogok ilyet enni. =) Viszont és a gyümölcsdarabok helyett más próbáltam ki, még hozzá étcsokoládét feldaraboltam, amennyit gondoltam annyit daraboltam feé és tettem bele a palacsintába, jól összekevertem. Majd tettem bele egy kis vaníliás cukrot is, isteni lett! Persze egy tálból csináltam egy simát, később tettem bele a csoki darabokat, és nekem a második sokkal de sokkal fincsibb lett! Szerintem ezt bele is teheted a tippekbe vagy te is kipróbálhatod szöszi, ajánlani tudom mindenkinek! :D

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

látogató van itt
 

Az utolsó frissek
2011. 10. 01.

Már nem várható több friss az oldalon! 



 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!