Nyári nyalánkságok
Sziszó 2011.07.16. 16:00
Nyári nyalánkságok
A nagy forróságban az embernek néha kedve sincs enni, ne adj isten főzni, de azért egy-egy hűsítő édesség mindig belefér. Elhoztam nektek a két kedvenc nyári nasimat, amit pofon egyszerű elkészíteni, és iszonyatosan jól esik a nyári melegben.
„Fagyi mix”
Ez a recept mindenkinek ínyére lesz, mivel semmi extrém mutatványra nem lesz hozzá szükség. Gyermekkorom „találmánya” és óriási kedvence! Muszáj kipróbálni. Csupán a boltban kapható vanília vagy csoki fagyira lesz szükséged és olyan dolgokra, amikkel összekeverheted.
Mi kell hozzá?
- vanília vagy csoki fagyi
- mixelnivalók;)
Így csináld!
1.) Vegyél ki egy kisebb tálba két nagy gombóc fagyit.
2.) Keverj hozzá vagy nyomkodj bele villával bármilyen gyümölcsöt, krémet, öntetet, lekvárt, magfélét… stb. amit éppen találsz, vagy amihez kedved van. Legyél kreatív! Ezzel a mutatvánnyal egy egyszerű, nem túl ízletes bolti dobozos fagyit rögtön isteni csemegévé varázsolhatsz.
Pár tipp:
- Vanília fagyi banándarabkákkal és csoki öntettel
- Csoki fagyi szilvalekvárral és csoki darabkákkal
- Vanília fagyi sárgabarackkal és sárgadinnyével
Granita
(magyar nevén Jégkása)
Fogadjunk legtöbben nem is tudtátok, hogy otthon is készíthettek magatoknak ilyet! Azt nem mondom, hogy gyorsan meg van, mert azért meg kell fagynia, de nagyon egyszerűen elkészíthető és igazi nyári frissítő.
Mi kell hozzá? (2-4 adag)
1 dl víz
3 evőkanál cukor
½ kg gyümölcs
½ citrom
Így csináld!
1.) A vizet forrald fel a cukorral egy lábosban, amíg a cukor el nem olvad teljesen.
2.) Az így elkészült szirupot vedd le a tűzről és facsard bele egy fél citrom levét (citromlé is megteszi, kb. 1-1,5 evőkanálnyi).
3.) Várd meg, amíg kicsit kihűl, majd a szirupot öntsd rá a felkockázott gyümölcsre. Ha nagyon sűrűnek találod, önthetsz bele egy kis vizet.
4.) A gyümölcsöket és a szirupot vagy turmixgépben, vagy pépesítővel jól turmixold össze.
4.) Már csak annyi a dolgod, hogy előveszel egy minél laposabb edényt, amibe beletöltöd a masszát és beteszed a mélyhűtőbe.
5.) Egy óra múlva kicsit kevergesd/vakargasd meg villával, majd egy órával később még egyszer. Igazából addig fagyasztod ameddig jól esik, te döntöd el, hogy mennyire szeretnéd, hogy darabos legyen. Fontos, hogy minden órában megkeverd, nehogy összefagyjon mint egy jégkocka! Ha úgy gondolod eléggé „jégkásás”, önts egy adagnyit egy pohárba, végy elő egy szívószálat és már ihatod is! Nagyon frissítő.
Pár tipp:
- Csokoládés granita
- Kávés granita
- Megpróbálhatod sima szörppel vagy gyümölcslével is!
Copyright (C) 2011 OnlyForYou
|