Remek reggelik
Sziszó 2011.08.01. 12:03
Remek reggelik
A reggeli általában úgy történik, hogy reggel felkelsz, gyorsan bedobsz valamit és már indulhat is a nap. Azt mondják a reggeli a nap legfontosabb étkezése, szóval, amikor több időd van reggel, miért nem készítesz valami laktatót? A következő két recept az én személyes kedvencem, nem azt mondom, hogy minden reggel ilyet egyetek, mert azért kalóriabomba, de néha-néha az emberlánya megérdemel egy kis kényeztetést.
French-toast
Mi magyarok bundás kenyérnek hívjuk és sósan esszük, de rengeteg országban édesen készítik el és lekvárral illetve különféle szirupokkal és gyümölcsökkel fogyasztják.
Mi kell hozzá? (5-6 darab)
Előre szeletelt kenyér (az egyszerűség kedvéért)
2-3 tojás
másfél evőkanál tej
két csipet őrölt fahéj
egy csomag vaníliás cukor
fél evőkanál cukor
olaj
Így készítsd!
1.) Önts olajat egy kisebb serpenyőbe, annyit, hogy a kenyérszeleteid magasságának maximum a feléig érjen. Közepes lángon melegítsd.
2.) Amíg az olaj melegszik, üsd fel a tojásokat egy mélytányérba és add hozzá a tejet, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a sima cukrot.
3.) Kicsit verd fel egy villával (mintha rántottát készítenél).
4.) Vegyél elő egy vagy két szelet kenyeret, amennyi a serpenyőbe belefér, és fektesd bele az ízesített tojásunkba. Engedd, hogy kicsit átigya a kenyeret, majd emeld ki és tedd bele az olajba.
5.) Ha aranysárgára, vagy barnásra sült (ahogy szereted) vedd ki és fektesd szalvétára, hogy beigya a zsírt.
6.) Lekvárral, nutellával, porcukorral, csoki öntettel és egyéb finomságokkal fogyasztható. Van aki magában is szereti. :)
Pár tipp:
- Fontos, hogy az olaj meleg legyen és sercegjen, amikor beleteszed a kenyeret, különben nagyon megszívja magát olajjal.
- Szeletelt kenyér helyett használhatsz kalácsot is. Isteni.
- A tojásba tehetsz egy kis kakaóport is, érdemes kipróbálni.
Amerikai palacsinta
Igen ez az a vastag finomság, amit rengeteg hollywood-i filmben láthattál már. Gyorsabban kész van, mint a magyar palacsinta és kevesebb is kell belőle, mert egy darab is nagyon laktató.
Mi kell hozzá? (6-8 darab)
350 g finomliszt
3 kiskanál sütőpor
egy evőkanál cukor
egy csipet só
3 dl tej
1 tojás
3 evőkanál olvasztott vaj
plusz vaj a kisütéshez
Így csináld!
1.) Egy nagy tálba tedd bele a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót, majd ezeket keverd össze és a közepébe csinálj egy bemélyedést.
2.) A mélyedésbe öntsd bele a tojást, a vajat és a tejet, majd az egészet jól keverd össze, amíg a massza be nem sűrűsödik.
3.) Az amerikai palacsintát vajban sütjük ki, így tegyél egy evőkanálnyi vajat egy serpenyőbe és közepes lángon melegítsd fel.
4.) Amikor megolvadt a vaj, a masszából vegyél ki egy merőkanálnyi részt és öntsd a serpenyő közepére, a massza magától kör alakúvá szétfolyik.
5.) Amikor buborékosodni kezd a teteje (megjelennek kis lyukacskák), fordítsd meg a palacsintát, és még egy percig barnítgasd.
6.) Vedd ki a palacsintát, tegyél még egy kis vajat a serpenyőbe és készítheted is a következőt.
Pár tipp:
- Gyümölcsökkel, lekvárral, nutellával, vagy akár cukorsziruppal és vajjal is tálalhatod.
- Fontos, hogy vajban süsd ki, és vajat tegyél a masszába, ettől is különleges íze lesz. Csinálhatod olajjal is, de akkor veszít a varázslatából.
Copyright (C) 2011 OnlyForYou
|
Hát, itthon volt étcsokoládé, letörtem egy sort belőle, aztán szépen feldaraboltam kisebbekre. Aztán hozzá adtam a tésztához, összekevertem. Valamint egy kis vanílliás cukrot is tettem bele a tésztába! Ki sütöttem és tállaltam is. :) Szóval nagyon kis egyszerűség, bele lehet tenni a tippek közé úgy vélem. :) Én két félét készítettem, egy simát és ezt. :)
„ Nikus, úgy érted a palacsinta tésztába raktad az étcsokit? Hmm nem rossz, én biztos kipróbálom, ha legközelebb megjön a palacsintához a kedvem :) Én csokiöntetet készítek hozzá mindig, azzal is nagyon finom.